РОЗРОБКА СТРАТЕГІЇ ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ НА ОВОЧЕПЕРЕРОБНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ

  • Д. М. ОДАРЧЕНКО
  • К. В. СПОДАР
  • Т. В. КАРБІВНИЧА
  • О. О. ЛІСНІЧЕНКО
Ключові слова: система управління якістю, життєвий цикл продукції, робоча група, критичні контрольні точки, дерево прийняття рішень

Анотація

У статті розглянуто основні напрямки функціонування системи управління якістю на підприємстві. Встановлено, що діюча система повинна періодично аналізуватися та оцінюватися задля того, щоб впевнитися, що вона задовольняє певним вимогам та є ефективною. Визначено ряд дій для удосконалення діючої системи управління якістю. Розроблено ряд положень для реалізації принципів НАССР, що засновано на створенні робочої групи та розробці необхідних заходів з управління якістю. Встановлено, що удосконалення системи управління якістю продукції на підприємстві неможливо без ефективного управління з боку керівництва підприємства та без розробки заходів відносно управління якості, а саме виявлення та аналізу ризиків виробництва якісної продукції.

Посилання

1. Вовк М.В. Проблеми управління якістю на підприємствах в умовах входження України в ЄС. Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. 2016. № 18, 2(69). С. 13–16.
2. Кутах К.М. Впровадження системи управління якістю продукції на підприємствах. Технологический аудит и резервы производства. 2014. № 1/5 (15). С. 24–26.
3. Капінос Г.І., Ларіонова К.Л., Липчак М.І. Проблеми та перспективи впровадження концепції загального менеджменту якості (TQM) на вітчизняних підприємствах в умовах євроінтеграції. Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2019. № 4. Том 1. С.100–105.
4. Бондаренко С.М. Використання системи «Упорядкування» (5S) на підприємстві. Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи : тези доповідей ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції пам’яті професора Петра Столярчука, м. Львів, 11–12 травня 2017 р. Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2017. С. 38–39.
5. Колесник С. Порядок із запахом коньяку : бережливе виробництво на підприємстві «Таврія». Охорона праці. 2012. № 12. С. 16–17.
6. Шестопал Г.С., Гавриляк М.Я. Системний підхід до безпечності харчової продукції в ЄС та Україні. Товарознавчий вісник: збірник наукових праць. 2017. Випуск 10. С. 5–13.
7. Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів : Закон України від 22.07.2014 р. № 771/97-ВР / Верховна Рада України. Відомості Верховної Ради України. 1998. № 19. Ст. 98.
Переглядів статті: 79
Завантажень PDF: 55
Опубліковано
2022-09-01
Як цитувати
ОДАРЧЕНКО, Д. М., СПОДАР, К. В., КАРБІВНИЧА, Т. В., & ЛІСНІЧЕНКО, О. О. (2022). РОЗРОБКА СТРАТЕГІЇ ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ НА ОВОЧЕПЕРЕРОБНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», (1), 86-90. https://doi.org/10.37734/2518-7171-2022-1-14
Розділ
ЯКІСТЬ І БЕЗПЕКА ПРОМИСЛОВИХ ТОВАРІВ, СТАНДАРТИЗАЦІЯ, МЕТРОЛОГІЯ, СЕРТИФІКАЦІЯ Т