СУЧАСНІ ВИДИ ПАКОВАННЯ М’ЯСА ПТИЦІ ТА М’ЯСНИХ ПРОДУКТІВ

  • А. П. КАЙНАШ
  • Н. О. ОФІЛЕНКО
  • А. М. БУРБАК Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
Ключові слова: термін зберігання, м’ясо птиці, плівкові матеріали, вакуумне паковання, модифікована атмосфера

Анотація

Предмет дослідження – види паковання м’ясних продуктів. Мета досліджень – характеристика сучасних видів паковання м’яса птиці та м’ясопродуктів задля визначення найбільш оптимального. У ході дослідження поставленої мети було використано аналітичні методи дослідження, унаслідок яких наведена характеристика полеолефінових плівок, полівініліденхлоридних і комбінованих термоформованих паковальних матеріалів, бактерицидних матеріалів на основі гігієнічно безпечних латексів, що використовують для паковання м’ясних продуктів. З’ясовано, що найбільш привабливим для зберігання свіжого м’яса та м’ясних продуктів є метод паковання з використанням вакууму або в модифіковану атмосферу (МАР).

Посилання

1. Kakoy dolzhna byt sovremennaya upakovka [Rules for the Citing of Sources]. Available at: http://www.pro-upakovku.ru/site/publish/70/.
2. Kuznetsova L. S. Sedobnaya upakovka v myasnykh tekhnologiyakh [Rules for the Citing of Sources]. – Available at: http://www.meatbranch.com/publ/view/675.html.
3. Lisagorskyy V. Upakovka myasa v polimernye plenki: plyusy i minusy [Rules for the Citing of Sources]. – Available at: http://www.meatbranch.com/publ/view/536.html.
4. Syrokhman, �????????I������������. ����V���., ????????????????????Z????���������������avgorodnya, V��. ????????????????M����.????????T????????????????????????????????����ovaroznavstvo pakuvalnykh tovariv i tary : pidruchnyk dlya stud. vyshch. navch. zakl. [Commodity packaging products and packaging] – Kyiv: Tsentr uchbovoyi literatury, 2009, 616 p.
Переглядів статті: 0
Завантажень PDF: 0
Опубліковано
2021-07-30
Як цитувати
КАЙНАШ, А. П., ОФІЛЕНКО, Н. О., & БУРБАК, А. М. (2021). СУЧАСНІ ВИДИ ПАКОВАННЯ М’ЯСА ПТИЦІ ТА М’ЯСНИХ ПРОДУКТІВ. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», 70(1), 73-79. вилучено із https://puet.poltava.ua/index.php/technical/article/view/398
Розділ
ЯКІСТЬ І БЕЗПЕКА ПРОМИСЛОВИХ ТОВАРІВ, СТАНДАРТИЗАЦІЯ, МЕТРОЛОГІЯ, СЕРТИФІКАЦІЯ Т

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають