БІОТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕТОДИ КОНСЕРВУВАННЯ БЕРЕЗОВОГО СОКУ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА НАПОЇВ НА ЙОГО ОСНОВІ

  • Н. В. РОГОВА
  • С. С. РИБАКОВА Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
Ключові слова: березовий сік, лікувальні властивості, мікробна активність, біотрансформоване сусло, ферментовані напої, молочна кислота

Анотація

Досліджені особливості дисліпідемії та інших метаболічних, клініко-біохімічних параметрів у пацієнтів із метаболічним синдромом. Визначення мікробної активності розроблених видів продукції відносно умовно-калогенних мікроорганізмів. Вивчена ефективність запропонованої диференційованої терапії із застосуванням збродженого березового соку. Визначені антимікробні активності стерилізованих купажованих соків. У ході дослідження було підтверджено доцільність застосування збродженого березового соку.

Посилання

Tseberzhynskyi, O. Y. (1992) Nekotorye aspekty antioksidantnogo ststusa. Fiziologiya i patologiya herekisnogo okisleniya lipidov, gemostaza I immunogeneza. Poltava: Uprstat, pp. 120–155 [in Russian].

Astashkin, E. I., Pryhodko, A. Z., Glezer, S. V., Shvarts, G. Ya., Krylov, Yu. A. Vlijanie nitroprusida natrija i nitrosoderzhashhih vazodiljatatorov na mikrosomnye monooksigenazy pecheni krys. Eksperementalnaya I klinicheskaya farmakologiya – Experimental and Clinical Pharmacology. Moscow: Folium, 1997, no. 2, pp. 27–29 [in Russian].

Ryabchuk, V. P., Osipenko, Yu. F. (1981). Podsochka derevev listvennyh porod [Tapping hardwood trees]. Lviv: Vyshcha shkola, 184 p. [in Russian].

Rogova, N. V., Kozhuhar, V. V., Pylypenko, L. M., Kozhuhar, M. V. Tehnologiya vyrobnytstva souk berezovogo fermentovanogo. Zbirnic naykovih prats’ LNAY [Proceedings of LNAU]. Lugansk: Vydavnytstvo LNAU, 2006, vyp. 68, pp. 169–173 [in Ukrainian].

Sokolov, S. Ya., Zamotaev, I. P. Lekarstvennye rasteniya [Drug plants]. Moscow: VITA, 1993, pp. 126–127 [in Russian].

Menshykova, Z. A., Menshykova, I. B., Popova V. B. (1991) Lekarstvennye rasteniya v kazhdom dome [Medicinal plants in every home]. Moscow: Adonis, pp. 37 [in Russian].

Переглядів статті: 11
Завантажень PDF: 1
Опубліковано
2021-07-30
Як цитувати
РОГОВА, Н. В., & РИБАКОВА, С. С. (2021). БІОТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕТОДИ КОНСЕРВУВАННЯ БЕРЕЗОВОГО СОКУ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТА НАПОЇВ НА ЙОГО ОСНОВІ. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», 70(1), 25-32. вилучено із https://puet.poltava.ua/index.php/technical/article/view/391

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають